1. Generalități

TransPack efectueaza transportul si facilitează trimiterea bunurilor dumneavoastră printr-un serviciu de la usa la usa . În cazul în care trimiterea dumneavoastră contravine condițiilor de transport sau împachetare și dumneavoastră ați fi putut lua cunoștință de aceste condiții publicate pe site-ul nostru sau intreband operatorii nostrii de la serviciul clienti – TransPack , reprezentantii nostrii sau firmele partenere nu își vor asuma răspunderea pentru deterioarerea sau distrugerea trimiterii dumneavoastră.

Împachetarea corectă a unui produs duce la evitarea experiențelor neplăcute în care expedierile se deteriorează în timpul transportului. Împachetarea produsului este răspunderea dumneavoastră exclusivă, reprezentantul nostru nu poate fi făcut răspunzător pentru că a acceptat să ridice un colet ambalat necorespunzător.

Împachetarea unui produs trebuie să protejeze și să asigure integritatea produsului pe timpul transportului. De asemenea, metoda de ambalare trebuie să nu permită vizualizarea conținutului sau accesul la conținut pe timpul transportului (de exemplu, nu se permite ambalarea în folie transparență, trimiterea în ambalaje deschise sau închise impropriu – pungi închise cu capse, cutii deschise,saci gunoi etc).

Ambalajul exterior nu trebuie să fie niciodată însuși obiectul transportat (de exemplu husa unui cort, geantă în care aveți alte obiecte, geamantane din material textil etc). Acestea trebuie la rândul lor ambalate corespunzător pentru a fi protejate în timpul transportului. În cazul deteriorării ambalajului exterior, oricare ar fi el, curierul nu va despăgubi acest ambalaj.

Siguranta și integritatea coletelor tale sunt unele dintre cele mai importante preocupări ale noastre, DAR -În momentul când ambalați un produs trebuie fiți conștient ca sunt lucrurile dumneavoastra si nimanui nu ii pasa mai mult de integritatea continutului decat beneficiarul trimiterii .Pachetul dumneavoastră va fi transportat cu câteva vehicule, împreună cu alte sute sau mii de colete, va fi sortat pe banda de sortare și din nefericire, este posibil să sufere șocuri sau căderi din mâinile personalului, în timpul procesării manuale- ambalajul exterior trebuie sa reziste in cazul unor accidente de acest gen.

Sunt acceptate următoarele metode de împachetare exterioară

*CUTIE DE CARTON , sigilată cu scotch pe toate laturile unde se poate deschide. Chiar daca sunt cutii refolosite , cartonul trebuie sa fie ferm . Nu lasati goluri in interior !

*CUTII DE LEMN

* GEAMANTANE ( obligatoriu infoliate )

*Sac de rafie (cu ambalaj de plastic la interior sau exterior, pentru protecție la umiditate)

În interiorul ambalajului exterior, clientul trebuie să adauge material de protecție (carton, folie cu bule, polistiren, etc, astfel încât produsele sale să fie bine protejate în timpul transportului)

În cazul obiectelor FRAGILE , este recomandat să afișați însemnele de “FRAGIL” pe toate laturile ambalajului. Mențiunea FRAGIL reprezintă doar o atenționare pentru manipularea cu atenție a acestor colete, dar acest lucru nu înseamnă că marfa nu trebuie ambalată corespunzător.

Atenție!!!

Conform condițiilor tuturor firmelor de curierat, un ambalaj corect trebuie să protejeze conținutul în cazul oricărei căderi de la 0.8m înălțime pe o suprafață dura (echivalentul unei căderi din mână în timpul manipulării).

Firmele de curierat NU ACORDĂ DESPĂGUBIRI dacă ambalajul exterior este intact, indiferent de deteriorarile suferite de conținut. De asemenea, nu acordă despăgubiri dacă ambalajul exterior a fost insuficent (ex: sac de gunoi, folie de împachetat) iar conținutul a suferit deteriorări datorită insuficientei protecții oferită de ambalajul exterior.

Recomandăm ca, pe lângă o ambalare corespunzătoare, să alegeți opțiunea de asigurare suplimentară pentru trimiterile dumneavoastră. În cazul puțin probabil al apariției unor probleme cu coletul dumneavoastră, în lipsa asigurării suplimentare, firma de curierat este răspunzătoare până la o anumita valoare in vederea despagubirii .

2. Metode de ambalare specifice diferitelor tipuri de obiecte

Vă prezentăm mai jos o listă de tipuri de produse cu metoda de ambalare corectă. Lista nu acoperă toată plaja de produse transportabile și în cazul în care aveți produse nelistate- ne puteti contacta sau puteți considera sfaturile de ambalare de mai sus și le veți utiliza pe cele aferente unor clase de produse asemănătoare.

Sticlărie – Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului și individual la nivel de obiect componentă a produsului din sticlă introdus în colet.

Parbrize/geamuri – Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului.

Lichide îmbuteliate în sticlă/Băuturi -Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului. În cazul unor recipienți de sticlă multipli ambalați în același colet, acestea trebuiesc protejate între ele cu folie cu bule, polistiren.

Lichide ambalate în plastic -Ambalaj din lemn sau carton presat,umplut la interior cu strat de hârtie/ folie cu bule

Haine -Ambalaj din carton. În cazul în care conținutul nu se distruge prin presare, se poate folosi și ambalaj de folie plus sac de rafie

Tablouri/Gravuri -Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului. Doar tablouri și gravuri, care nu intră în categoria „Obiecte excluse de la expediere”.

Cabine de dus, Tuburi panouri solare, Televizoare, Plite, Chiuvete, etc. -Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului.

Piese auto -Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren” etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului.

Echipament -Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate cele șase laturi ale coletului.

Electrocasnice -Ambalajul original al producătorului (nu mai puțin decât cutie de carton, folie PVC, puffer).

Dischete, benzi, CD-uri. IT -Ambalajul original al producătorului (nu mai puțin decât cutie de carton, folie PVC, ”pufuleți din polistiren”).

Anvelope -Se aplică o fâșie de carton deasupra și dedesubtul fiecărei anvelope în parte. Acestea se fixează cu ajutorul a cel puțin două benzi de plastic, perpendiculare una pe cealaltă, astfel încât să se încrucișeze pe centrul suprafețelor superioare și inferioare a fiecărei părți a anvelopei.

Jante -Ambalaj din carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toată suprafața produsului.

Biciclete -Ambalaj de carton și material protector la interior, folie cu bule și polistiren pentru toate zonele ascuțite sau care tind să iasă din gabaritul mediu.

Saltele -Folie plus sac de rafie cu mânere pentru o manipulare ușoară.

Masă de călcat -Folie cu bule pe toată suprafața produsului.

Hrană animale, detergenți solizi -Cutie carton sau saci de rafie.

Produse de mobilier (șezlong, scaune) -Ambalaj din lemn sau carton presat, umplut la interior cu material protector (polistiren/folie cu bule/”pufuleți din polistiren”, etc.) pe toate laturile coletului.

Marfă paletata -Marfa așezată pe palet se îmbracă în folie.

În cazul în care produsul pe care urmează să îl trimiți nu se regăsește în categoriile de mai sus, te rugăm să îl expediezi în ambalajul original al producătorului sau să-l reambalezi corespunzător naturii acestuia.

Nu în ultimul rând, modalitatea de ambalare folosită, trebuie să asigure integritatea coletului, în cazul unei căderi de la 80 cm pe diagonală și să poată fi supus unei manipulări atât manuale cât și mecanice.

3. RECOMANDĂRI

Dimensiunea și tipul ambalajului trebuie să fie în concordanță cu conținutul expedierii.

Exteriorul ambalajului trebuie să fie suficient de rezistent încât să nu cedeze din cauza greutății conținutului.

Etichetarea expedierilor cu eticheta “Fragil” nu înlocuiește o ambalare corespunzătoare.

Pentru a preveni deplasarea conținutului în colet pe durata transportului, clientul trebuie să se asigure că la ambalare utilizează suficient material protector (hârtie, folie cu bule, etc).

Bunurile fragile trebuie plasate în centrul coletului, fără ca articolele conținute să fie în contact direct unul cu celălalt.

Pentru sigilarea cutiilor de carton este necesară folosirea benzii adezive- de preferat de jur-imprejurul acestora.

4.BUNURI ȘI SUBSTANȚE INTERZISE LA TRANSPORT

Pentru a asigura transportul în siguranță a tuturor, sunt interzise la a fi trimise prin intermediul firmelor de curierat următoarele tipuri de produse. În cazul trimiterii unor astfel de produse, expeditorul este responsabil atât pentru integritatea expediției sale (deteriorări, distrugere) cât și a oricărei pagube suferită de firma de curierat sau de către alte colete din cauza conținutului acestei trimiteri

Bunuri interzise la transport:

Animale vii sau moarte

Rămășițe umane inclusiv cenușă

Organe umane

Arme de foc sau arme dezasamblate, muniție pentru arme de foc – indiferent de tip, formă sau calibru

Produse din tutun

Materiale explozive, gaze toxice

Produse perisabile

Deșeuri

Pietre prețioase

Lingouri din orice metal prețios

Bijuterii din metale prețioase

Bunuri de valoare (blănuri, ceasuri, tablouri, icoane, monede de colecție, etc)

Bani

Baterii auto / Baterii uz general

Lucrări de artă, antichități, cecuri, carduri de credit gata de utilizat, timbre poștale, carduri telefonice valide

Droguri

Substanțe interzise la transport

Substanțe toxice

Substanțe infecțioase

Substanțe radioactive

Gaze (inflamabile, toxice, neinflamabile)

Substanțe supuse aprinderii spontane

Substanțe care în contact cu apa degajă gaze inflamabile

Peroxizi organici

Substanțe corozive

Substanțe din categoria „Substanțe periculoase”

Substanțe incluse în categoria ADR

La această lista se adaugă orice produs interzis la transport prin lege sau al cărui transport necesită autorizații speciale, autorizații pe care firmele de curierat se prezumă că nu le dețin.

Trimite mesaj
Te servim cu drag!
Ce anume doresti sa transporti?